E-BIKE

Az alábbiakban hasznos információkat osztunk meg Veletek a PEDELEC-2020 „Elektromos rásegítésű kerékpár (pedelec) vásárlásának támogatása” pályázattal kapcsolatban.

 

Ki pályázhat?

Az a természetes személy, aki

  • rendelkezik magyarországi lakóhellyel;
  • a pályázat benyújtásától számítottan visszamenőleg legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik.

Milyen műszaki elvárásoknak megfelelő kerékpárokra jár a támogatás?

A támogatást kizárólag az EN 15194:2017 (MSZEN 15194:2018) szabványnak megfelelő, 250 W vagy annál kisebb legnagyobb folyamatos névleges teljesítményű, elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású, legalább 26 coll (összecsukható kerékpár esetén legalább 16 coll) kerékméretű kerékpárokra lehet igényelni, amelyeknél a motor kikapcsolódik, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását, illetve teljesítménye a jármű sebességének növekedésével fokozatosan csökken, majd mielőtt elérné a 25 km/h sebességet, a motor leáll.

  • Kerékpár maximális tömege: 30 kg;
  • Külső gumi maximális szélessége: 60 mm;
  • Kerékpáron gázkar nem lehet;
  • Akkumulátor nem tartalmazhat ólmot.

Üzletünk kínálatában kizárólag nyomatékszenzoros elektromos kerékpárok találhatóak, így ebben az esetben a vásárlására 150.000 forint állami támogatás igényelhető. A támogatás összege legfeljebb a kerékpár árának 50%-át fedezheti. Jelen állás szerint Specialized, Merida, Giant és KTM modellek közül választhattok.

A pályázat leadására kizárólag elektronikus úton van lehetőség. Az első pályázási időszak november 23-tól 27-ig tart, ezt követően havi rendszerességgel nyújthatók be a jelentkezések 2021. október 29-ig, vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig.

A pályáztatást az IFKA Nonprofit Kft. végzi, az elbírálásra a leadási időszakot követően 20 napja áll rendelkezésre. A döntést követően 10 napon belül kiadják a támogatási okiratot. Ezt a pályázó a portálon keresztül kapja meg.

Tehát, a pályázatok benyújtására első körben 2020. november 23. 08:01 perctől szakaszosan van lehetőség!

 

A pályázati kiírás, illetve további részletek alább találhatóak:

https://elektromobilitas.ifka.hu/kerekpar-2020/

https://elektromobilitas.ifka.hu/kerekpar-2020/medias/4/1_sz_mad_pedelec_palyazatikiaras_elektromospedelecbeszerz.pdf